Francouzská ekonomika na počátku 3. tisíciletí: pozitiva, problémy a perspektivy - Mašková, Petra (2008)
Stručná charakteristika současné francouzské ekonomiky a její postavení v EU. Zhodnocení silných a slabých stránek ekonomiky a možných perspektiv a hrozeb do budoucna pomocí SWOT analýzy