Současné metody strojového překladu textu - Dědič, Martin; Jirků, Petr, 1942-2017; Strossa, Petr, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce se snaží zachytit současnou situaci na poli strojového překladu textu přirozeného jazyka. Cílem práce je také ukázat principy jednotlivých metod a poukázat na jejich silné a slabé stránky a nastínit trendy současného vývoje. Oblastí zájmu jsou pak především metody použitelné pro češtinu. U každého přístupu jsou pak uvedeny její charakteristické vlastnosti a typické metody. Z textu je zřejmé, že v současnosti neexistuje žádná univerzální, absolutně použitelná, metoda strojového překladu, ale naopak, že jednotlivé metody jsou vhodné pro různé oblasti a dvojice jazyků. Současně ovšem ukazuje současný trend vývoje a to je využití kombinace jednotlivých metod
Vedoucí práce: Petr Jirků
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses