Zahraniční rozvojová spolupráce mezi Českou republikou a Vietnamem - Perglerová, Eva (2008)
Práce se zabývá vývojem vzájemných vztahů mezi Českou republikou a Vietnamem od jejich počátku po současnost, s důrazem na rozvojovou spolupráci. První část je zaměřena na vývoj obchodní spolupráce obou zemí, druhá část se soustředí na rozvojovou spolupráci a třetí část zachycuje průběh jednoho současného českého rozvojového projektu ve Vietnamu