Přístup EU k řešení nezaměstnanosti - Sýkorová, Zuzana; Jeníček, Vladimír, 1932-; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce na tému "Přístup EU k řešení nezaměstnanosti" se v teoretické části soustředí na definici pojmu nezaměstnanost, charakterizování hlavních druhů nezaměstnanosti a měření nezaměstnanosti. Praktická část obsahuje výčet možností, kterými se dá nezaměstnanost eliminovat. Jedná se o přijaté dlouhodobé programy, které podporují všechny země EU. Práce se snažila ukázat, že nezaměstnanost je jevem, který s sebou přináší negativní ekonomické a sociální důsledky a patří k největším problémům tržních ekonomik, ale také jsou v ní popsány možnosti snížení nezaměstnanosti
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses