Ekologická politika EU: vývoj, současnost, problémy - Salátová, Iva (2008)
Práce je zaměřena na ekologickou politiku v Evropské unii. Stručně charakterizuje globální problémy, přibližuje globální problém environmentální a možnosti jeho řešení. Vedle ekologické politiky EU se zabývá také ekologickou politikou v ČR