Čína: ekonomický růst a jeho vliv na životní prostředí - Kadlecová, Tereza (2008)
Obsahem bakalářské práce je stručný nástin ekonomického vývoje Čínské lidové republiky se zaměřením na strukturální změny a zahraniční obchod a jejich souvislost se stavem životního prostředí Číny. Pozornost je věnována také populačnímu vývoji. Podrobně jsou rozebrány hlavní problémy čínského životního prostředí a jejich důsledky pro obyvatelstvo země. Zmíněny jsou také vládní snahy o řešení těchto problémů a vývoj čínské legislativy v oblasti životního prostředí