Strukturální fondy Evropské unie se zaměřením na Středočeský kraj - Kocurková, Pavlína (2007)
Práce vyhodnocuje systém implementace prostředků politiky soudržnosti EU a možnosti čerpání dotací v prostředí Středočeského kraje. První kapitola charakterizuje podstatu regionální a strukturální politiky EU. Druhá kapitola se věnuje problematice dotace a průběhu dotačního řízení. Poslední kapitola analyzuje situaci ve Středočeském kraji z hlediska úspěšnosti čerpání peněz z evropských fondů a uvádí ukázku konkrétního projektu