Využívanie Európskeho sociálneho fondu v Slovenskej republike v skrátenom programovacom období 2004 - 2006 - Vacová, Barbora; Brown, Lenka; Juhásová, Dária; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalárska práca je zameraná na využívanie Európskeho sociálneho fondu v skrátenom programovacom období 2004 – 2006 v Slovenskej republike. V práci je bližšie vysvetlené, čo to Európsky sociálny fond je a akú zohráva úlohu v regionálnej politike Európskej únie a aké boli ciele a poslanie Európskeho sociálneho fondu v skrátenom programovacom období 2004 – 2006. V tomto programovacom období boli schválené tri základné programové dokumenty. Pre každý dokument bol určený riadiaci orgán, sprostredkovateľské orgány a ďalšie orgány. V práci sa zaoberám aj finančnou kontrolou a vnútorným auditom, ďalej tým aké bolo hodnotenie a monitorovanie, aké problémy vznikli pri riadení a implementácii. Taktiež sa zaoberám vyhodnotením implementácie pomoci rómskym marginalizovaným skupinám a vyhodnotením implementácie schém štátnej pomoci a pomoci de minimis. Posledná kapitola sa zaoberá hodnotením implementácie Sektorového operačného programu Ľudské zdroje v skrátenom programovom období 2004 – 2006
Vedoucí práce: Lenka Brown
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: veřejná správa a regionální ekonomika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses