Organizace železniční dopravy ve Velké Británii. - Chládek, Vítězslav (2008)
Práce se zabývá shrnutím a analýzou vývoje a současného stavu britské železniční dopravy. Je v ní rozebráno formování britských železnic od období druhé světové války až po současnost. Pozornost je také zaměřena na současnou situaci s důrazem na vlastníka železniční infrastruktury a na sdružení společností provozujících vlakovou dopravu. V závěru je také věnován prostor železnicím jako celku v rámci evropské dopravní politiky a aktuální legislativě