Analýza postupu ČR při získávání pracovníků ze třetích zemí v závislosti na evropském prostředí - Baladová, Šárka; Antoš, Ondřej; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá analýzou migrační politiky ČR v závislosti na vývoji migračních politik ve vybraných zemích Evropské unie (Velká Británie, Německo, Francie, Irsko). Hlavním cílem práce je potvrzení nebo vyvrácení hypotézy o liberalizaci pracovních trhů členských států avizované Evropskými institucemi. Druhým cílem práce, a obsahem třetí části, je analyzovat efektivitu a flexibilitu české migrační politiky v segmentech vysoce kvalifikované pracovní síly a méně kvalifikované pracovní síly
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; cizinci; migrační politika; pracovní migrace; bakalářské práce; aliens; migration policy; labor migration; bachelor's theses