COMESA - nejméně rozvinuté země jižní a východní Afriky - Rudolfová, Lucie; Adamcová, Lenka; Borgström, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
První část práce se týká vzniku integrace COMESA, obsahuje stručný přehled jejích členů a charakterizuje jednotlivé stupně integrace, kterými COMESA prošla, v nichž se nachází, nebo ke kterým směřuje. A také některé problémy, které s prohlubováním integrace souvisí. Druhá část popisuje organizační strukturu a instituce.Třetí část popisuje hospodářský vývoj,vývoj obchodu,teritoriální a komoditní strukturu obchodu ve vztahu k třetím zemím a v rámci COMESA. Čtvrtá a pátá kapitola se pak věnují spolupráci mezi zeměmi COMESA a se třetími zeměmi na některých rozvojových programech a v prioritních oblastech jako zemědělství nebo infrastruktura
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses