Analýza vlivu investičních pobídek na nezaměstnanost v ČR - Staňková, Markéta; Munzi, Tomáš, 1980-; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Záměrem bakalářské práce je ekonomická analýza vlivu investičních pobídek na nezaměstnanost v České republice. Teoretická část práce se týká zejména obecného vymezení systému investičních pobídek v ČR. Nejprve je vymezen samotný pojem "investiční pobídky", jejich historický vývoj a legislativní rámec, jímž jsou zastřešovány. Dále je prezentována Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, druhy poskytovaných investičních pobídek a proces jejich udělování. Závěr teoretické části je věnován porovnání pobídkových systémů států, jež sousedí s ČR. Analytická část bakalářské práce si klade za cíl analyzovat vliv pobídnutých investic jak z hlediska celorepublikového, tak regionálního. Regionální část je zaměřena na Středočeský kraj a jako příklad pobídnuté investice je použita kolínská automobilka Toyota Peugeot Citroen Automobile
Vedoucí práce: Tomáš Munzi
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; investiční pobídky; trh práce; bakalářské práce; investment incentives; labor market; bachelor's theses