Ekonomický vývoj Číny na počátku nového tisíciletí - Dvořáková, Martina (2008)
Bakalářská práce analyzuje ekonomický vývoj Číny na počátku třetího tisíciletí. První část se zabývá ekonomickými reformami, jejich průběhem a dopadem, jakožto jedním z nejdůležitějších impulsů současného růstu čínské ekonomiky. Druhá část se věnuje analýze dnešní hospodářské situace Číny při využití maximálně aktuálních údajů. Dále zde práce identifikuje některé hlavní problémy čínského vývoje, jakož i cíle které si Čína vytyčila pro svůj vývoj v nejbližší budoucnosti. Následující část se zabývá závazky, přínosy a dopady vstupu Číny do Světové obchodní organizace. V závěru se práce věnuje ekonomickým vztahům Číny se Spojenými státy, Evropskou unií a Českou republikou