Ekonomický vývoj Slovenska po rozdělení ČSFR - Malkovský, Michael (2008)
Tato práce seznamuje s ekonomickým vývojem Slovenska od počátku jeho samostatnosti do roku 2007 na základě vybraných makroekonomických ukazatelů. Jednotlivé kapitoly jsou věnovány hrubému domácímu produktu, inflaci, nezaměstnanosti, veřejným financím a platební bilanci, zhodnocují dosavadní vývoj těchto veličin a seznamují s jeho příčinami. Vybrané kapitoly zároveň také ukazují perspektivy Slovenska z hlediska přijetí eura v roce 2009