Degenerace v úlohách lineárního programování - Machková, Radka (2008)
V práci je popsána degenerace v úlohách lineárního programování, a to v simplexové metodě a v dopravním problému. Na začátku je uveden Bealův ukázkový příklad zacyklení báze. Poté je v simplexové tabulce zmíněno Blandovo pravidlo, odstranění degenerace pomocí modifikace testu optima a Charnesova perturbační metoda. V dopravním problému je pak ukázána MODI metoda a ε-metoda. Všechny uvedené metody jsou demonstrovány na příkladech