Degenerace v úlohách lineárního programování - Machková, Radka; Kalčevová, Jana; Lagová, Milada, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
V práci je popsána degenerace v úlohách lineárního programování, a to v simplexové metodě a v dopravním problému. Na začátku je uveden Bealův ukázkový příklad zacyklení báze. Poté je v simplexové tabulce zmíněno Blandovo pravidlo, odstranění degenerace pomocí modifikace testu optima a Charnesova perturbační metoda. V dopravním problému je pak ukázána MODI metoda a ε-metoda. Všechny uvedené metody jsou demonstrovány na příkladech
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses