Faktory úspěšnosti neziskových organizací - Sladká, Alena (2008)
Cílem této práce je vytyčení oblastí, které jsou zásadní pro efektivní fungování neziskové organizace, resp. pro úspěšné naplňování poslání neziskové organizace. Zkoumanými oblastmi se staly faktory ovlivňující činnost občanského sdružení Poradna pro uprchlíky. V závěru práce docházím k názoru, že nejdůležitějším ze zkoumaných faktorů je faktor lidský a zejména potřeba profesionálních a vzdělaných pracovníků