Finanční analýza společnosti Westvaco, s. r. o. - Pešlová, Jana (2008)
Cílem práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti Westvaco Svitavy, s. r. o. za období 2002-2006 na základě účetních výkazů. Práce je rozdělena na dvě části. Část metodologická blíže popisuje jednotlivé metody a základní principy, které jsou použity při konkrétních výpočtech v praktické části. Ta obsahuje horizontální a vertikální analýzu, bilanční pravidla, analýzu poměrových ukazatelů a pracovního kapitálu, modely finančního zdraví podniku a postavení podniku v rámci oboru. Nejdůležitější poznatky a doporučení jsou srhnuty v závěru práce