Přístup rozvojových zemí k lékům, aneb problematika ochrany práv duševního vlastnictví - Vorlíčková, Hana (2008)
Práce se zabývá problematikou přístupu rozvojových zemí k lékům ve spojitosti s ochranou práv duševního vlastnictví. Popisuje současnou situaci týkající se přístupu k lékům a možnými příčinami jeho nedostatku v rozvojových zemích. Dále popisuje vliv patentů, které jsou udělovány lékům, na jejich dostupnost v rozvojových zemích a naznačuje možnosti zlepšení situace