Přístup rozvojových zemí k lékům, aneb problematika ochrany práv duševního vlastnictví - Vorlíčková, Hana; Němečková, Tereza, 1979-; Horký-Hlucháň, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá problematikou přístupu rozvojových zemí k lékům ve spojitosti s ochranou práv duševního vlastnictví. Popisuje současnou situaci týkající se přístupu k lékům a možnými příčinami jeho nedostatku v rozvojových zemích. Dále popisuje vliv patentů, které jsou udělovány lékům, na jejich dostupnost v rozvojových zemích a naznačuje možnosti zlepšení situace
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses