Řízení pohledávek - Šošovička, Lukáš (2008)
Práce popisuje metodiku a procesy řízení pohledávek v podniku. Zaměřuje se v praktické části na podmínky poskytnutí dodavatelského úvěru, konkrétně na dobu splatnosti faktur. Posuzuje se vliv prodloužení doby splatnosti na finanční náklady a rizika spojená s inkasem peněžních prostředků. Výsledkem je návrh metody, jak posuzovat požadavky zákazníků na prodloužení splatnosti dodavatelského úvěru v kterémkoliv podniku