Vývoj institucí EU - Janeta, Zdeněk (2008)
Práce zachycuje vývoj institucí Evropské unie od jejich vzniku přes změny provedené zejména Jednotným evropským aktem, Maastrichtskou a Amsterodamskou smlouvou a Smlouvou z Nice až po dnešní stav. Důraz je kladen na rozvoj kompetencí, změnu přidělování členských postů v institucích vzhledem k přistupování dalších států. V práci je popisován Evropský parlament, Evropská komise, Rada EU a Evropská rada