Vývoj institucí EU - Janeta, Zdeněk; Adámková, Vlasta; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce zachycuje vývoj institucí Evropské unie od jejich vzniku přes změny provedené zejména Jednotným evropským aktem, Maastrichtskou a Amsterodamskou smlouvou a Smlouvou z Nice až po dnešní stav. Důraz je kladen na rozvoj kompetencí, změnu přidělování členských postů v institucích vzhledem k přistupování dalších států. V práci je popisován Evropský parlament, Evropská komise, Rada EU a Evropská rada
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses