Postavení cestovního ruchu v ekonomice Číny - Kociánová, Petra (2008)
Bakalářská práce analyzuje postavení aktivního a pasivního cestovního ruchu v ekonomice Číny a jeho dopady na platební bilanci. Podrobně jsou popsány vlivy dynamického rozvoje cestovního ruchu na rozvoj dopravní, technické a urbanistické infrastruktury. Důraz je kladen na potenciál odvětví cestovního ruchu v Číně v nadcházejících letech