Proměny Afriky pod vlivem čínských investic - Šimůnková, Tereza; Neumann, Pavel, 1956-; Kříž, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Čínské investice v Africe stoupají rapidním tempem, aniž by na tento nový fenomén Západ stihl reagovat.Díky Číně se v Africe staví dopravní a telekomunikační infrastruktura, školy, nemocnice, vznikají nové obchody. Čínské investice ale nejsou nezištné. Čína potřebuje ke své produkci čím dál více surovin, a je to Afrika, kdo ji zásobuje. Africe se navíc hodí přístup Číny - nezasahování do vnitřních záležitostí ostatních států
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses