Ropa a její postavení ve světové ekonomice - Novák, Petr; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Ve čtyřech kapitolách jsou analyzovány a popsány historie, geografie a ekonomie ropy, jakož i otázky životního prostředí, které jsou s těžbou a spotřebou této suroviny spojené. Cíl práce je nabídnout pohled na budoucnost ropy na základě závěrů z těchto kapitol. Důraz je rovněž kladen na zodpovězení trojice otázek: Dojde někdy ropa? Dokážeme se bez ní obejít? Za jako cenu?
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses