Postavení Velké Británie v Evropské unii - Kadlecová, Barbora (2008)
Práce se zabývá postavením Velké Británie v Evropské unii, hodnotí britský ekonomický a politický vliv v ráci evropského celku se zeměřením na postoj Británie ke klíčovým oblastem evropské integrace, stejně jako k integraci samotné. Hlavní oblastí, na kterou se práce soustředí je vztah Velké Británie ke společné zemědělské politice,k rozpočtu EU a k Evropské měnové unii