Trvale udržitelný rozvoj, jeho charakteristika a význam - Švepeš, Petr (2008)
Práce se zabývá charakteristikou trvale udržitelného rozvoje z hlediska jeho vývoje od Stockholmské konference do současnosti. Obsahuje zhodnocení významu mezinárodních konferencí o TUR, zejména UNCED a WSSD. Dále jsou uvedeny některé příklady aplikace principů TUR na veřejné a podnikové úrovni (EIA, LCA, ekolabeling,..). Poslední kapitola pojednává o aplikaci TUR v České republice a hodnotí Strategii trvale udržitelného rozvoje ČR