Trvale udržitelný rozvoj, jeho charakteristika a význam - Švepeš, Petr; Jeníček, Vladimír, 1932-; Horký-Hlucháň, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá charakteristikou trvale udržitelného rozvoje z hlediska jeho vývoje od Stockholmské konference do současnosti. Obsahuje zhodnocení významu mezinárodních konferencí o TUR, zejména UNCED a WSSD. Dále jsou uvedeny některé příklady aplikace principů TUR na veřejné a podnikové úrovni (EIA, LCA, ekolabeling,..). Poslední kapitola pojednává o aplikaci TUR v České republice a hodnotí Strategii trvale udržitelného rozvoje ČR
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Agenda 21; udržitelný rozvoj; bakalářské práce; sustainable development; bachelor's theses