Kubánská ekonomika na počátku 21. století - Nowaková, Zuzana; Bič, Josef; Horký-Hlucháň, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce charakterizuje kubánskou ekonomiku: její historický vývoj od 16. st., který se orientoval především na monokulturní pěstování cukrové třtiny a orientaci na USA; období hluboké hrize v 90. letech po rozpadu SSSR, kdy byly ukončeny dodávky surovin za preferenční ceny; a období na počátku tisíciletí s detailním rozborem makroekonomických determinantů, finančího sektoru, zahraničního obchodu a ekonomických sektorů
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; cukr; Kuba; reformy; socialismus; bakalářské práce; sugar; Cuba; reforms; socialism; bachelor's theses