Aktuální úkoly a vybrané projekty Mezinárodní banky pro obnovu a rozvoj (IBRD) - Nitschelová, Olga (2008)
Práce nabízí přehled o vzniku IBRD, popisuje a hodnotí její činnost, a to nejprve obecně a poté i na konkrétních vybraných projektech. Informuje také o jejím vedení a získávání finančních zdrojů. Neméně důležitou součástí je i kritika, které je banka často podrobena. Vybrané projekty nabízí přehled o jejich průběhu v určitých zemích, o problému, navrženému způsobu řešení a o konečných výsledcích, ať už pozitivních či negativních