Aktuální úkoly a vybrané projekty Mezinárodní banky pro obnovu a rozvoj (IBRD) - Nitschelová, Olga; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce nabízí přehled o vzniku IBRD, popisuje a hodnotí její činnost, a to nejprve obecně a poté i na konkrétních vybraných projektech. Informuje také o jejím vedení a získávání finančních zdrojů. Neméně důležitou součástí je i kritika, které je banka často podrobena. Vybrané projekty nabízí přehled o jejich průběhu v určitých zemích, o problému, navrženému způsobu řešení a o konečných výsledcích, ať už pozitivních či negativních
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses