Regionální integrace na americkém kontinentě (NAFTA, FTAA) - Kučerová, Jana; Neumann, Pavel, 1956-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá regionální integrací NAFTA (Severoamerická zóna volného obchodu) a pokusem o vytvoření FTAA (Celoamerická zóna volného obchodu). V rámci NAFTA jsou rozpracovávána východiska k integraci, samotné ujednání a následně vztahy mezi členy v oblasti obchodu zbožím a službami, dále v oblasti investic, volného pohybu osob a ekologie. V rámci FTAA je rozebrána situace jednotlivých regionálních integrací v Latinské Americe a následně jednání v rámci FTAA a příčiny prozatimního neúspěchu integrace. Krátce je zde popsána i alternativa FTAA, ALBA (Bolivariánská Alternativa)
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses