Postavení Mexika ve světové ekonomice - Šmolíková, Jana; Steinmetzová, Dana; Horký-Hlucháň, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá postavením Mexika ve světové ekonomice, zvláštní důraz je věnován zapojení Mexika do integračních uskupení. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První kapitola obecně charakterizuje mexickou ekonomiku - velikost této ekonomiky z hlediska různých ukazatelů, jednotlivé ekonomické sektory, ekonomický vývoj a zahraniční obchod této země. Druhá kapitola se zabývá zapojením Mexika do integračních uskupení. Třetí kapitola se zaměřuje na dohodu NAFTA a na její vliv na mexickou ekonomiku
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Latinská Amerika; Mexiko; zahraniční obchod; bakalářské práce; Latin America; Mexico; foreign trade; bachelor's theses