Současné trendy migrace pracovní síly ve Francii - Hoderová, Pavla; Steinmetzová, Dana; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce definuje migraci, charakterizuje její vývoj a trendy, příčiny a důsledky, z nichž se nejvíce zabývá remitencemi. Dále pojednává o migraci v rámci Evropské unie. Uvádí vývoj legislativy jak v oblasti pohybu evropských občanů v členských státech, tak podmínky pro příchod osob ze třetích zemí. Jedna subkapitola je věnována azylové politice. Popisují se zde hlavní cesty ilegálních migrantů směřujících do Evropy.Poslední část je věnována problematice migrace ve Francii – jejímu historickému vývoji, aktuálním trendům a nepokoje před třemi lety na francouzských předměstích a pokouší se odpovědět na otázku, co je příčinou těchto problémů
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Francie; islám; bakalářské práce; France; Islam; bachelor's theses