Francouzská ekonomika na počátku 21. století: specifika ekonomiky a vybraného průmyslového odvětví - Erbenová, Jana (2008)
Práce stručně charakterizuje vývoj francouzské ekonomiky mezi lety 1995 a 2007. Hlavní část je věnována francouzskému kosmetickému průmyslu. V této části se nachází i charakteristika francouzského chemického průmyslu, kam ten kosmetický spadá, a situace kosmetického průmyslu ve světě. Poseldní část je věnována charakteristice kosmetické skupiny L´Oréal v roce 2007