Financování základního výzkumu Grantovou agenturou ČR - Švubová, Jana; Petrášek, František, 1934-; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tématem bakalářské práce je financování základního výzkumu Grantovou agenturou. První část práce je věnována uvedení do problematiky výzkumu a vývoje, podává základní definice, vysvětluje způsoby financování výzkumu a vývoje a také popisuje výdaje na výzkum a vývoj v ČR a v mezinárodní komparaci. Druhá část práce se již celá zabývá Grantovou agenturou ČR a všímá si základních problematických bodů stávajícího grantového systému. Snaží se zodpovědět si otázku, zda je navrnovaná reforma výzkumu, vývoje a inovací uspokojivým způsobem řeší, popř. které nedostatky v systému přetrvávájí. Zvolenou metodou je anketární šetření, které bylo provedeno mezi výzkumnými pracovníky Ústavu experimentální botaniky AV ČR v Praze a Olomouci
Vedoucí práce: František Petrášek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses