Irská ekonomika na počátku 3. tisíciletí: Pozitiva, problémy a perspektivy - Poláková, Tereza; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá vývojem Irska od 60. let 20. století dodnes. Popisuje reformy 60. let, ekonomiku 70. let a problémy v 80. letech. Zaměřuje se na intenzivní rozvoj irské ekonomiky v 90. letech 20. století a jeho příčiny. Rozebírá zpomalení irské ekonomiky na začátku 21. století a její současnou krizi. Na konec jsou rozebrána doporučení OECD pro další vývoj irské ekonomiky
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses