Joseph Stiglitz: Život a dílo - Pospíšil, Martin (2008)
Tato práce se věnuje životu a dílu Josepha Stiglitze. Stiglitz je světoznámý ekonom, autor mnoha knih a článků. Mezi nejdůležitější patří kniha o veřejných financích „Ekonomie veřejného sektoru“ , kde Stiglitz osvětluje principy fungování správně vedeného státu. Stiglitz ovlivnil celou řadu ekonomických disciplín, kromě teorie informačních asymetrií, za kterou dostal Nobelovu cenu, zmiňme makroekonomii, měnovou ekonomii, veřejné finance, ekonomii rozvíjejících se zemí včetně mnoha příspěvků o transformující se východní Evropě. Nedokonalost (imperfection) stojí v kontrastu s dokonalostí (perfection). Dokonalost v tomto smyslu je právě to, co ekonomii odcizuje lidem. Stiglitz se tak snaží přiblížit ekonomickou vědu reálnému světu