Perspektivy celokontinentální integrace v Evropě - Hruška, Jan (2008)
Práce se zabývá perspektivami celokontinentální evropské integrace a zároveň shrnuje dosavadní integrační vývoj v Evropě. Za jádro této integrace je považována Evropská unie a její politika rozšiřování. V práci je dále věnován prostor vnějším vztahům EU v rámci Evropské politiky sousedství. Této politiky se účastní státy, které by se v budoucnu mohli stát součástí integrované Evropy