Klimatické změny a jejich vliv na pojišťovnictví - Landa, Josef; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá klimatickými změnami a jejich možnými dopady jak na pojišťovnictví, tak i na jiné oblasti. Negativní dopady na pojišťovnictví mohou být především prostřednictvím zvýšujícího se počtu přírodních událostí a vzniku nových rizik. Práce analyzuje historii a současné trendy klimatických změn, perspektivy vývoje a možné nástroje pro přenos katastrofického rizika
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: pojišťovnictví [obor bakal. práce]; klimatické změny; přírodní katastrofy; bakalářské práce; climate changes; natural disasters; bachelor's theses