Postavení rozvojových zemí ve světové ekonomice - Matoušková, Martina; Steinmetzová, Dana; Borgström, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce vysvětluje pojem rozvoj a rozvojová země a popisuje metody hodnocení států světa podle OSN, Světové banky, Světové obchodní organizace a podle Indexu ekonomické svobody. Dále srovnává současnou situaci v rozvojových zemích se situací v rozvinutých státech. V závěrečné části uvádí hlavní výhody zařazení země do skupiny rozvojových států a příklady rozvojové pomoci OSN, Světové banky, WTO a OECD
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; rozvojová pomoc; světová ekonomika; bakalářské práce; development assistance; world economics; bachelor's theses