Komparace investiční politiky Ruské Federace - Ihoshyna, Viktoryia; Kašpar, Václav; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit současnou investiční politiku Ruska. Hlavním sledovaným ukazatelem jsou přímé zahraniční investice, jejích současný stav a převládající tendence. Práce poskytuje analýzu investičního klimatu současné ruské ekonomiky, zaměřuje se na její potenciál a zároveň uvádí i některé slabiny a překážky, kterým zahraniční společnosti čelí. Snahou je také zachytit hlavní faktory motivující zahraniční investory ke vstupu na tento trh, a následný dopad investic (FDI) na ruskou ekonomiku. Je zde také popis inward FDI – jejích kvantifikace, odvětvová a teritoriální struktura, složení dle druhu a dle dovážejících států. Nedílnou součásti je i identifikace konkrétních investorů vstupujících do jednotlivých hospodářských odvětví
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses