Integrace ČR do Evropské unie - Jindrová, Pavlína (2008)
Práce analyzuje cestu ČR do Evropské unie, vstup a jeho důsledky a současné postavení ČR v rámci Evropského společenství. Předmětem zájmu je také příprava ČR na přijetí společné evropské měny, plnění konvergenčních kritérií a reálná konvergence ČR k zemím eurozóny. Své postavení v ES může ČR upevnit úspěšným výkonem předsednictví v Radě EU, jehož příprava a očekávaný průběh jsou v práci rovněž popsány. Cílem je zhodnotit dosavadní míru integrace ČR do EU a nastínit, jak bude s největší pravděpodobností pokračovat