Přístupy k ochraně životního prostředí: stav, perspektivy, ekonomické dopady - Koubová, Veronika; Bič, Josef; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku ochrany životního prostředí, a to z pohledu jeho stavu, perspektivy a ekonomických dopadů. První část práce popisuje nejproblematičtější složky životního prostředí, tj. stavy a trendy vody, půdy, biodiverzity a ovzduší. Důležitou pasáží první části práce je posouzení ekonomických dopadů způsobených změnou klimatu. Druhá část práce popisuje přístupy jednotlivých světových regionů k ochraně životního prostředí a podrobně je rozpracován aktivní postoj Evropské unie
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses