Socioekonomická charakteristika Itálie - Kučmašová, Hana (2008)
Tato bakalářská práce popisuje vývoj socioekonomické situace v Itálii od sjednocení země v roce 1861 po současnost. Věnuje se současnému stavu italského hospodářství (sektory italské ekonomiky, makroekonomický vývoj). Práce se dále zaměřuje na regionální rozdíly mezi Severem a Jihem, především na rozdíly ekonomické (ekonomický dualismus). Poslední část práce je zaměřena na mafii, na její vliv na dnešní společnost a dopad na ekonomiku jihoitalských regionů