Socioekonomická charakteristika Itálie - Kučmašová, Hana; Jeníček, Vladimír, 1932-; Borgström, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato bakalářská práce popisuje vývoj socioekonomické situace v Itálii od sjednocení země v roce 1861 po současnost. Věnuje se současnému stavu italského hospodářství (sektory italské ekonomiky, makroekonomický vývoj). Práce se dále zaměřuje na regionální rozdíly mezi Severem a Jihem, především na rozdíly ekonomické (ekonomický dualismus). Poslední část práce je zaměřena na mafii, na její vliv na dnešní společnost a dopad na ekonomiku jihoitalských regionů
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses