Globalizace a úloha nadnárodních společností - Nováková, Lucie; Jiránková, Martina, 1967-; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato práce se zabývá působením nadnárodních společností v dnešním globalizovaném světě. První kapitola vymezuje samotný pojem globalizace, především její předpoklady a atributy. Druhá kapitola je zaměřena na historický vývoj nadnárodních společností, jejich ekonomickou podstatu a strukturu. Třetí kapitola pojednává o vzájemné interakci nadnárodních společností a národního státu, která vede k nutnosti globální governance. V této návaznosti je zde zmíněn i koncept korporativní odpovědnosti a míra jeho dodržování ze strany nadnárodních společností
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses