Vícekriteriální lineární programování v prostředí Microsoft Excel - Skočdopolová, Veronika (2008)
Tato práce se zabývá vícekriteriálním lineárním programováním v prostředí Microsoft Excel. V rámci diplomové práce byla vytvořena aplikace SYMCLIP, která funguje jako doplněk MS Excel. Aplikace je určena pro řešení úloh vícekriteriálního lineárního programování pomocí metod s informací a priori a interaktivních metod. Dále jsou v aplikaci k dispozici tři metody pro odhad váhového vektoru. Aplikace by měla sloužit mimo jiné studentům Vysoké školy ekonomické při výuce předmětů zabývajících se teorií rozhodování