Srovnání úvěru, finančního a operativního leasingu - Jeklová, Karolína (2008)
Práce se zabývá srovnáním úvěru, finančního a operativního leasingu z pohledu nájemce (pořizovatele majetku). Kvalitativní srovnání výše zmíněných alternativ je provedeno především z hlediska administrativní náročnosti, finanční stránky a daňových dopadů. Kvantitativní srovnání je pak provedeno pomocí dvou nejznámějších metod srovnání úvěru a leasingu (metoda čisté výhody leasingu a metoda pomocí diskontace peněžních výdajů). Cílem je stanovit, která ze zmíněných alternativ financování je pro pořizovatele majetku nejvýhodnější